Aprilia

Etusivu » Mopot » Aprilia

Aprilia syntyi kilpailemaan

Lyhyen historiansa aikana Aprilia on ansainnut 45 maailmanmestaruutta (36 ratamoottoripyöräilyn, 2 Superbiken, 2 trialin ja 5 Supermoton mestaruutta) ja satoja mestaruuskilpailuvoittoja (motocross ja Superbike). Näin siitä on tullut 277 Grand Prix -voitollaan muutamassa ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuskisojen historian hetkessä Italian ja Euroopan voitokkain merkki.

Joulukuussa 2004 Apriliasta tulee osa Piaggio-konsernia, joka Noale Racing Divisionin uudelleenjärjestelyn myötä vie Venetossa valmistettavan tuotemerkin ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuskilpailujen voitosta voittoon ja laajentaa urheilutoiminnan näköaloja: ensin paluu maastoon, sitten MM-ralli ja sen kuuluisin kisa Dakar, ja vihdoin – vuonna 2009 – Aprilia RSV4 debytoi World Superbike -sarjassa.
Vuodesta 2005 Aprilia on voittanut 17 maailmanmestaruutta, joiden lisäksi Piaggio-konserni on saavuttanut toisilla merkeillä kaksi muuta mestaruusseppelettä: Gilera (vuonna 2008, Marco Simoncelli) ja Derbi (vuonna 2008, Mike Di Meglio).

Samana aikana Aprilia on myös kerännyt mittavan kokoelman eurooppalaisia ja kansallisia mestaruuksia. Joka viikonloppu ympäri maailmaa Aprilia-moottoripyörät starttaavat kansainvälisille ja paikallisille radoille ja pitävät yllä Italian ja Euroopan ratamoottoripyöräilyn mainetta, ruokkivat ajajien kilpailuviettiä ja nostavat esiin nuoria harrastajia, jotka mielivät mukaan maailmanmestaruuskisojen maailmaan.